4.893,75 kn

Humanitarni broj telefona:
060 9095
cijena poziva s PDV 6,25kn
Operater za usluge za brojeve s posebnom tarifom: Amis Telekom d.o.o.,Bani 75, 10010 Zagreb, tel: +385 1 2468 000, OIB: 54211229569
HVALA vam na donaciji!

Donacija putem žiro računa

Newsletter

Primajte obavijesti iz naše udruge na email. Budite u toku i saznajte više o našem programu

Prijava na newsletter

Anketa

Glasajte

Kako vam se sviđa naša nova stranica?

Humanitarna modna revija Čakovec

You have an old version of Adobe's Flash Player. Get the latest Flash player.
U sklopu "Festivala srca"  u hotelu „Park“ u Čakovcu održana je  u subotu, 04.03.2017., velika humanitarna akcija s modnom revijom, tombolom i prodajom prigodnih rukotvorina kako bi se Odjelu pedijatrije osigurala nabavka videogastroskopa čija vrijednost prelazi 5000 eura. Akciju je pokrenula voditeljica Međimurske podružnice Udruge, gospođa Gordana Prebeg, kojoj zahvaljujemo na ovako velikom trudu i angažmanu.
O važnosti ovog aparata, govore sljedeće riječi:
Do sada se u našoj ustanovi radila gastroskopija „na živo“ odnosno uz prskanje ždrijela lokalnim anestetikom što se može raditi kod djece koja na to pristanu ali takva pretraga je bolna, neugodna i često ostavlja traume na djetetu. U modernog gastroenterologiji gastroskopija se radi uz sedaciju ili u općoj anesteziji i uz pedijatrijski videoendoskop mogli bi uvesti takav oblik pretrage kod naše djece. Sada sva djeca koja imaju indikaciju za gastroskopijom idu u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevu ili na KBC Zagreb Rebro. Nabavkom ovog aparata uvelike bi se smanjila se potreba slanja djece u Zagreb na te pretrage što bi bila ušteda roditeljima ali i zdravstvenom sustavu, a našu ustanovu ŽB Čakovec svrstala među rijetke ustanove u Hrvatskoj koje rade tako modernu pretragu na takav moderan način – objašnjava dr.Šegović Igor, spec.pedijatrije., subspec.ped.gastroenterologije, hepatologije i prehrane
Mnogi pojedinci su se uključili u ovu akciju među kojima valja istaći Gordanu Polanec, Anu Lesar, Dragutina Lesara, socijalna zadruga Humana Nova, Jasna Hirš i Oriflame -  svi sa svojim proizvodima. Svoj doprinos dali su i ženska vokalna skupina udruge Veseli Međimurci, Lea Šprajc, Martina Roža i voditeljica Aleksandra Ličanin.
Specifičnost ove akcije je to da su reviju izlagača nosile isključivo medicinske sestre odjela pedijatrije te članice udruge Veliko srce malom srcu.  Gosti su uživali u mnogim iznenađenjima, a posebno u velikoj torti kao šećeru za kraj.

Popunjena mjesta potvrda su da  je ova akcija pun pogodak, a posebno nas raduje što je akciji prisustvovalo i novo Predsjedništvo Udruge, dr. Dražen Belina i gospođa Barbara Vidović Brzaj kao i da su došli  i iz Ravnateljstva bolnice pa i  sam gradonačelnik. Time se naglašava važnost ovakva događanja.
Svima koji su sudjelovali u organizaciji, svim donatorima i svakom gostu - hvala Vam od srca.
 

Veliko srce malom srcu

Neprofitna, humanitarna udruga liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim grješkama i drugim srčanim bolestima.


Veliko srce malom srcu
Kišpatićeva 12
Zagreb, 10000
Hrvatska
091 4455 845
info@velikosrce-malomsrcu.hr
Imate pitanje ili nas želite kontaktirati? Nazovite nas ili kliknite ovdje!

Pratite nas na

 

Donirajte djeci


Donirati možete i izravnom uplatom na naš žiro-račun broj 2360000-1101574313

Za uplate iz inozemstva koristite sljedeće podatke:
SWIFT adresa: ZABAHR2X, IBAN: HR1423600001101574313 (1101574313)